Momentsleutels

 • Wat is een momentsleutel?

  Een momentsleutel is een speciale sleutel met een ingebouwd geijkt meettoestel, waarmee je makkelijk moeren of bouten met een bepaalde kracht kunt aanspannen.

  Je stelt in hoe hard je bouten en moeren mag vast draaien en je krijgt een signaal als dat bepaalde draaipunt bereikt is. Sommige momentsleutels beschikken ook over een mechanisme die ervoor zorgt dat je de bout of moer niet meer verder kunt aandraaien, enkel nog door draaien.

  Met een momentsleutel of draaimoersleutel span je je bouten dus nooit meer te hard aan en wordt je materiaal niet beschadigd.

 • Precieze kracht

  De specifieke kracht stel je in door aan de torsiearm van de momentsleutel te draaien, of het aantal newtonmeter (Nm) digitaal in te stellen.

  Momentsleutels hebben steeds een minimum en maximum bereik. Kleinere draaimoersleutels hebben een kleiner en preciezer krachtbereik (1-5 Nm). Grote momentsleutsl hebben een hoog en groot krachtbereik (200-100 Nm), en zijn ideaal voor het grovere werk.

  De momentsleutels van Teng Tools hebben een nauwkeurigheid van +/- 4%. Om die accuratesse de behouden, is het aangeraden om je momentsleutel elk jaar te laten ijken of calibreren. Want preciezie, daar gaat het om!

  • De aansluiting

   De momentsleutels van Teng Tools zijn geschikt om bouten en moeren aan te draaien met aansluiting 1/4", 3/8", 1/2" en 3/4".

   Bij gebruik van tussenstukken, wanneer het om een andere aansluiting gaat, verliest de momentsleutel ietwat van haar precisie.

  • FB7319D

   

 • Rechtse of bi-directionele werking

  Momentsleutels kunnen moeren of bouten vastdraaien tot een bepaald moment. Dit is een rechtse werking.

  Teng Tools beschikt ook over bi-directionele momentsleutels. Met deze momentsleutels kan zowel links als rechts aangedraaid worden tot de juiste moment bereikt is.

 • Kies uw momentsleutel

  Klik hier voor een momentsleutel die bij u past.


24 resultaten
 • Resultaten per pagina
24 resultaten
 • Resultaten per pagina