Boormachines

 • De verschillende boormachines

  Een tafelboormachine of kolomboormachine is een vast opgestelde boormachine waarmee je nauwkeurig boorwerk kan verrichten. Deze boormachines bestaan uit een kolom met een stevige bodemplaat (met T-gleuven) en een werktafel. Daarop vind je de krachtige elektromotor, aandrijving en de boorspindel met boorhouder. 

  Magneetboormachines zijn ideaal voor gebruik op bouwwerven of moeilijk bereikbare plaatsen. Deze kunnen ook gemakkelijk schuin of omgekeerd gebruikt worden. 

  Tafelboormachines kunnen gemonteerd worden op een werktafel, kolomboormachines worden opgesteld op de grond.

 • Verschillende types

  Onder tafel- en kolomboormachines hebben we verschillende types: riemaangedreven boormachines, tandwielaangedreven boormachines en Vario types.

  Bij riemaangedreven boormachines, ook wel snaaraangedreven types genoemd, moet je de riem of snaar verleggen om een bepaalde boorsnelheid te bereiken. Die boorsnelheid is ook afhankelijk van het te bewerken materiaal.

  Soms zijn riemen niet voldoende, omdat je niet voldoende krachtoverbrenging kunt genereren bv. als het over moeilijker te bewerken materialen gaat. In deze situaties gebruik je beter een tandwielboormachine. Dankzij deze tandwielen over de assen kun je meer koppel genereren. 

  Variotypes kunnen een groot gamma materialen aan. Deze boormachines zijn variabel, instelbaar maar nog steeds met het verleggen van riemen. 

  Bij het systeem Variomatic kun je de variabele snelheid veranderen zonder de riemen of snaren te veranderen. 

 • Keuze morse konus

  Ga bij uzelf na wat de grootste conische boren zijn dat u frequent gebruikt.

  Koop geen boormachine MK4, als u ooit eens, lang geleden ø 32 mm hebt moeten boren. Boor je max. 23 mm, koop dan een MK2; max. 31 mm, koop dan een MK3.

  Door een correcte MK te kiezen, schakel je ook het gebruik van een reductiehuls uit en is het altijd beter als gereedschap in direct contact staat zonder tussenstuk, die ook de nauwkeurigheid beïnvloedt.

 • Kies uw boormachine en accessoires

  Klik hier voor een boormachine die bij u past. Hier vindt u de geschikte accessoires voor uw boormachine. 


101 resultaten
 • Resultaten per pagina
101 resultaten
 • Resultaten per pagina