Compressoren

 • Compressoren van Aircraft

  Met VYNCKIER bieden we compressoren aan van Aircraft onder het motto: 'voor iedereen de passende compressor aan een compromisloze en betaalbare kwaliteit'. In ons gamma vind je zowel direct aangedreven compressoren, riemaangedreven compressoren, stationaire compressoren en schroefaangedreven compressoren; mobiele of vaste compressoren met verschillende pompsystemen. 

  De compressoren van Aircraft worden voor het grootste deel geproduceerd in Oostenrijk. Tijdens de productie van deze compressoren ligt de lat hoog tijdens kwaliteitscontoles. Daarnaast is de toekomstgerichte ontwikkeling van de Aircraftproducten ook heel belangrijk. In dit verhaal van kwaliteitswaarborg staat het vertrouwen van onze klanten centraal. 

  • Olievrije compressor

   Aircraft biedt zowel olievrije als oliegesmeerde compressoren aan. Een olievrije compressor heeft als voordeel dat het onderhoudsvriendelijk is en dat het olievrije lucht uitblaast. Dit is belangrijk voor bepaalde spuittoestanden en gevoelige apparatuur. 


   Hier maken we het onderscheid tussen:
   - WDS-systemen: ideaal bij een kleine behoefte aan luchtdruk
   - HDS systemen: ideaal overal waar schone en olievrije perslucht nodig is in dagelijks gebruik.
   - HDS BX sytemen: ideaal overal waar schone en olievrije perslucht nodig is in dagelijks gebruik dankzij de gepatenteerde techniek van Aircraft, en dat zorgt voor een aanzienlijke vermindering in slijtage. 

  • Oliegesmeerde compressor

   Oliegesmeerde compressors vergen meer onderhoud. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat hij goed gesmeerd blijft, door af en toe de olie te verversen. Daarnaast loop je het risico dat de compressor bij transport olie gaat lekken. De voordelen van oliegesmeerde compressors zijn dat ze stiller zijn dan olievrije compressors en dat ze over het algemeen duurzamer zijn.

   Hier hebben we:
   - HOS sytemen: zeer gebruiksvriendelijk. De ideale compressoren voor het zware professionele gebruik. 

 • Welke druktankinhoud kiezen?

  Hoe meer perslucht je verbruikt op korte tijd, hoe meer belang je erbij hebt om een compressor met grotere tank te kiezen. Deze tank dient dan als buffer om een groot aantal opstarten van de compressor te vermijden. Een grotere tank is ook steviger en zwaarder gebouwd.

  Hou er echter rekening mee dat het maximaal aantal keren opstarten van de zuigercompressor beperkt is tot 10 keer per uur, dit om een lange levensduur van de compressorpomp te garanderen. Indien de opstartfrequentie hoger ligt, is het aangewezen om een grotere tank te kiezen of een compressor met een hoger vermogen.

  • Zuigercompressor

   Zuigercompressor is geschikt voor wisselend persluchtverbruik met piekbelastingen. Deze compressor kan als piekbelasting machine in een gecombineerd compressorsysteem gebruikt worden. Met frequente veranderingen van de belasting is de zuigercompressor de beste keuze.

   De zuigercompressor kan tot een hoge finale druk comprimeren. (8 bar, 10 bar, 15 bar, 30 bar en 35 bar).

  • Schroefcompressor

   Voor een constant en hoog persluchtverbruik is een schroefcompressor aangeraden. Hoge inschakelduur ED schroefcompressor is bijzonder geschikt voor een continu luchtverbruik zonder hoge piekbelasting (ED = 100%) te voorzien. Deze compressor is ideaal als basisbelasting machines in gecombineerde compressorsystemen. 

   De schroefcompressor werkt het meest efficiënt in een bereik van 5-14 bar. 


187 resultaten
 • Resultaten per pagina
187 resultaten
 • Resultaten per pagina