Kernboren

 • De kernboren van MW MACH

  De kernboren van MW MACH zijn gemaakt uit een degelijke kwaliteit, namelijk M2. (Op aanvraag kunnen we andere kwaliteiten verschaffen.)

  Kernboren worden gekozen volgens hun snijdiepte. De meest voorkopende snijdieptes zijn 25 mm en 50 mm.  

  Op vlak van schachttypes heb je de universele aansluiting (met 1 Weldonvlak en 1 inkeeping - ook voor magneetboormachines met snelwisselsysteem) en de Weldon aansluiting (meest voorkomende aansluiting met twee weldon vlakken - werkt met de meeste magneetboormachines).

  Kernboren van MW MACH worden individueel verpakt in een hoogwaardige kunstoffen koker of zijn verkrijgbaar in een samengestelde set. Kies ook voor snijvloeistof en een geschikte kernboorhouder

 • Kernboren vs. gewone boren

  Met kernboren kan je tot 3 keer vlugger boren dan met gewone boren. Als u met een traditionele boor werkt, moet u een aantal stappen in het boren uitvoeren. Met een kernboor kun je deze stappen terugbrengen naar één stap, want de kernboor is ontworpen om voorboren uit te sluiten. Bovendien win je tijd omdat je kan werken aan hogere snijsnelheden.

  Het gebruik van kernboren is energiebesparend: ze kunnen gebruikt worden bij minder krachtige boormachines, want de boor moet niet door het ganse werkstuk boren. Dit betekent minder kracht nodig om het proces tot een goed einde te brengen. Dankzij hun uniek ontwerp kun je gaten boren waar het vroeger heel moeilijk was of bijna onmogelijk om bij te komen.

  Een kernboor is hol in tegenstelling tot een gewone boor. Een gewone boor heeft extra druk en kracht nodig. In de meeste gevallen moeten de twee snijvlakken van de boor al het werk doen, dit betekent niet enkel en alleen vroegtijdige slijtage, maar betekent ook tragere voeding en minder efficiënt verwijderen van spanen. Omdat de kernboor hol is, betekent dit dat het oppervlakte dat je wil boren en omzetten in spanen veel kleiner is dan t.o.v. de traditionele boren. Dit betekent hogere voeding en minder vermogen nodig.

  Kernboren hebben een langere Levensduur: door periferisch (omtrek) te snijden (eigenlijk frezen), vermindert de snijweerstand drastisch. Daarbij is herslijpen meerdere keren mogelijk. Kernboren kunnen ook recent gebruikt worden op stationaire boormachines.

 • MW MACH Red Line garandeert degelijke kwaliteit

  Onze kernboren zijn multicut geometrisch geslepen, wat een lagere wrijvingscoëfficient genereert. Dit garandeert een langere levensduur en betere spanenafvoer.

  Dit zijn de verschillende type kwaliteiten:
   

  • HSS (=High Speed Steel): Dit wijst op een hardere kwaliteit.
    
  • Onze standaardkwaliteit M2: HSS + toevoeging van Molybdeen. Maximaliseert efficiënt de hardheid en sterkte van HSS, maar behoudt zijn kenmerken wanneer hogere temperaturen worden gegenereerd tijdens het snijden van materialen. Het is geen geen gewone HSS zoals andere prijsgenoten. Het heeft een hogere slijtage weerstand. 50% meer plooisterkte en taaiheid.
    
  • M35: M2 + toevoeging van 5% Cobalt. Verhoogt de warmteweerstand nog meer.
    
  • M42: M35 + toevoeging van 8% Cobalt. Verhoogt  de warmteweerstand nog beter maar maakt het gereedschap brozer, waardoor de tool gemakkelijker breekt.
 • Wat doen coatings?

  Coatings verlengen de levensduur van het High Speed Steel (HSS). Algemeen verhogen de meeste coatings de hardheid van de tool en/of de gladheid.

  Een coating laat toe dat de snijkanten van het gereedschap mooi langs het materiaal heen glijdt, zonder dat er materiaal blijft kleven aan de tool. Coatings helpen ook met het verlagen van de temperatuur geassocieerd met het snijproces en verlengt de levensduur.

  Dit zijn de meest voorkomende coatings: 

  • TiN (Titanium Nitride) = geel
  • TiAlN (Titanium Aluminium Nitride) = paars / zwart

10 resultaten
 • Resultaten per pagina
10 resultaten
 • Resultaten per pagina